Winkelmandje Homepage
CWO zeilschool voor volwassenen

Zeilles in een open kielboot (Valk) op de Kagerplassen

Sfeerimpressie

Van harte welkom op onze zeilschool gelegen op het pittoreske Kaag-eiland. De gezellige accommodatie met terras aan het water, de goed onderhouden vloot van polyester Valk-zeilboten én niet te vergeten: ons enthousiaste team van CWO-gecertificeerde instructeurs maken Zeilschool Midden Nederland Kaag ook dit jaar weer ‘the place to be’!

Vanaf april zijn we weer dagelijks op de prachtige Kagerplassen te vinden. Het oudste watersportgebied van Nederland wordt gekenmerkt door de vele molens, eilandjes, sloten en vaarten en wordt ook wel Friesland in het klein genoemd.  

Waarom ZMN Kaag?

 • ZMN Kaag is een erkende CWO-opleidingslocatie.
 • Je gaat gegarandeerd naar huis met een CWO diploma of officiële vorderingenstaat.
 • Wij zijn een zeilschool exclusief voor volwassen.
 • Onze CWO-gecertificeerde zeilinstructeurs zijn ervaren zeilers met een gemiddelde leeftijd van 35 jaar.
 • Al onze zeilcursussen zijn inclusief ontvangst, goed verzorgde lunch en hapje en drankje na afloop.
 • Je krijgt met maximaal 3 andere cursisten les in dezelfde boot.
 • De zeillessen worden gegeven in goed onderhouden polyester zeilboten van het type Valk.

Voor meer informatie over deze locatie, bekijk de locatiepagina van Zeilschool Midden Nederland Kaag.

Informatie over de CWO opleidingen

OPSTAP- dag: kennismaken of opfrissen CWO 1 kielboot CWO 2 kielboot CWO 3 kielboot Opleiding op maat Instructeur worden

Boek direct een cursus!

OPSTAP-dag (za of zo) Midweek (ma t/m vr) Weekend (za en zo) Lang weekend (vr t/m zo) Flexibel CWO cursuspakket (meest gekozen) Privéles
   

OPSTAP-dag, kennismakingsdag op zaterdag of zondag

Voor wie?

De OPSTAP-dag is voor de beginnende zeiler de ideale manier om kennis te maken met het zeilen en met onze zeilschool. De gevorderde zeiler kan de OPSTAP-dag gebruiken om zijn zeilvaardigheid weer op te frissen.

Wat houdt de cursus in?

Tijdens de OPSTAP-dag laten we je als beginnend zeiler kennismaken met de eerste beginselen van het zeilen, zodat je aan het eind van de dag weet hoe het voelt om zeilen te hijsen, schoten te bedienen en aan het roer te zitten. Als meer ervaren zeiler is de opstap-dag uitermate geschikt om weer feeling te krijgen met de zeilboot óf om erachter te komen waar je de komende tijd samen met je instructeur aan wilt werken. Zo kan je straks weer optimaal van het zeilen genieten!

Samen met je CWO-gecertificeerde instructeur en maximaal drie andere cursisten ga je het water op in een comfortabele Valk. Tussen de middag leggen we aan bij Restaurant ’t Kompas voor een lekkere lunch waarna we weer aan boord stappen voor nog een paar uurtjes zeilplezier. Gedurende de dag is er veel ruimte voor jouw individuele wensen en uiteraard laat de instructeur de inhoud van de dag aansluiten op jouw niveau en dat van je mede-cursisten. We sluiten de dag af met een hapje en een drankje. Je instructeur kan dan ook samen met jou kijken welk eventueel vervolgtraject het best bij jouw niveau past. Je ontvangt in ieder geval het ‘OPSTAP-certificaat. Ben je een beginnend zeiler, dan is het certificaat meteen je opstap is naar een CWO-Kielboot 1 diploma!

 

Bijzonderheden:

 • ZMN Kaag is gelegen op het pittoreske Kaageiland en heeft een restaurant met terras aan het water.
 • Ontvangst in de prachtige haven van botenverhuur Dieper-Zicht, gelegen direct naast de zeilschool.
 • De OPSTAP-dag is inclusief ontvangst met koffie en thee, een goed verzorgde lunch in Restaurant ’t Kompas en een hapje en drankje aan het eind van de dag.
 • Je krijgt met maximaal 3 andere cursisten zeilles.
 • Onze CWO-gecertificeerde zeilinstructeurs zijn ervaren en hebben een gemiddelde leeftijd van 35 jaar.
 • Je ontvangt altijd een ‘OPSTAP-certificaat’ (dat korting geeft op een eventuele vervolgcursus) of een CWO-diploma of officiële CWO-vorderingsstaat.
 • De OPSTAP-dag duurt van 10:00 tot 17:00 uur. Ontvangst vanaf 09:45 uur.
 • De OPSTAP-dag gaat door bij 2 of meer inschrijvingen.
 • De vermelde prijs is per persoon.
 • 10% VROEGBOEKKORTING BIJ BOEKINGEN VÓÓR 1 MEI 2017!
Code Omschrijving Prijs  
Helaas, voor deze cursus zijn geen datums meer beschikbaar.
 
   

3 zaterdagen of zondagen, flexibel te boeken*

Voor wie?

Heb je niet zo’n flexibele agenda, maar wil je toch een flinke start of doorstart wilt maken voor het behalen van je diploma CWO 1,2 of 3? Boek dan gewoon 3 halve of drie hele dagen. De dagen zijn volledig flexibel te boeken in een periode van maximaal 3 weken. Wil je gewoon beter leren zeilen, de puntjes nog eens op de “i” zetten of is een diploma behalen voor jou geen doel op zich? Ook dan is deze flexibele cursus een juiste keuze. Onze CWO-gecertificeerde instructeurs stemmen de inhoud van de zeillessen namelijk altijd af op jouw persoonlijke doelstelling en niveau. Of je nu een beginnend of gevorderde zeiler bent, of je doel op CWO 1, 2, 3 of hoger ligt: je zit altijd met maximaal 3 andere cursisten aan boord met een vergelijkbaar vaardigheidsniveau. Soms zal je een mede-cursist aan boord hebben met een hoger/lager niveau, omdat we gemerkt hebben dat dit de individuele leercurve positief kan beïnvloeden. Iedereen krijgt evenveel aandacht en begeleiding.

Afhankelijk van je instapniveau, je persoonlijke leercurve en de weersomstandigheden, kan je in 3 tot 4 dagen* je diploma CWO 1 behalen. Voor het diploma CWO 2 staat gemiddeld 6 zeildagen*. Wil je je nog verder bekwamen, dan kan je ook nog de opleiding die leidt tot diploma CWO 3 Kielboot volgen. Het is uiteraard ook mogelijk om meerdere 3 (halve) daagse te boeken. Je kan op elke moment instappen of een doorstart maken. Neem hiervoor gerust even contact met ons op. We adviseren je graag over een persoonlijk vervolgtraject!

*Als je minder zeildagen nodig hebt, dan bereiden we in overleg met jou het lesprogramma uit naar een hoger CWO-niveau. Heb je nog wat extra tijd nodig, dan kun je altijd tegen een gunstig tarief een lesdag bijboeken.

Wat houdt de cursus in?

Samen met je CWO-gecertificeerde instructeur en maximaal drie andere cursisten ga je het water op in een comfortabele Valk. De zeilles is een uitgebalanceerde combinatie van praktijk en theorie. Het grootste deel van de cursus zal op de boot plaatsvinden. Tussen de middag leggen we aan bij Restaurant ’t Kompas voor een lekkere lunch en aansluitend een korte theorieles. Daarna stappen we weer aan boord en kun je het geleerde direct in de praktijk brengen. Gedurende de dag is er veel ruimte voor jouw individuele wensen. Jouw plezier in het leren zeilen staat voor ons centraal! We sluiten de dag af met een hapje en een drankje. Je instructeur kijkt dan ook samen met jou welke zaken nog extra aandacht of oefening nodig hebben en/of welk eventueel vervolgtraject het best bij jouw past. Aan het eind van de cursus ontvang je in ieder geval altijd je CWO diploma (indien geslaagd) of een officiële CWO-vorderingsstaat, waarmee je een stevige basis hebt gelegd voor je eventuele verdere zeilcarrière!

 

Bijzonderheden:

 • ZMN Kaag is gelegen op het pittoreske Kaageiland en heeft een restaurant met terras aan het water.
 • De cursus is inclusief ontvangst met koffie en thee, een goed verzorgde lunch en een hapje en een drankje aan het einde van iedere cursusdag.
 • U krijgt met maximaal 3 andere cursisten zeilles.
 • Onze CWO-gecertificeerde zeilinstructeurs zijn zeer ervaren en hebben een gemiddelde leeftijd van 35 jaar.
 • U gaat altijd naar huis met een CWO-diploma of officiële CWO-vorderingenstaat.
 • De hele cursusdag duurt van 10.00 uur tot 17.00 uur. Ontvangst vanaf 9:45 uur.
 • De halve cursusdag begint om 10:00 (ontvangst vanaf 09:45) en duurt tot 13:00 uur, aansluitend is er nog een lekkere lunch (inclusief). 
 • De cursus gaat door bij 2 of meer inschrijvingen.
 • De vermelde prijs is per persoon.
Code Omschrijving Prijs  
Helaas, voor deze cursus zijn geen datums meer beschikbaar.
 
   

Midweek van maandag t/m vrijdag

Voor wie?

Deze cursus is ideaal als je doordeweeks tijd hebt of een keertje een midweek als vakantie kan inplannen om te trainen voor je diploma CWO 1, 2 of 3. Op door-de-weekse dagen is er over het algemeen weinig vaarverkeer op de Kagerplassen en kunnen we ons volledig focussen op het aanleren van de zeiloefeningen. De midweek loopt van maandag tot en met vrijdag en dat betekent dat er voldoende tijd is om op een rustig tempo en op je eigen niveau aan de slag te gaan. Je zit met maximaal 3 andere cursisten aan boord met een vergelijkbaar vaardigheidsniveau. Soms zal je een mede-cursist aan boord hebben met een hoger/lager niveau, omdat we gemerkt hebben dat dit de individuele leercurve positief kan beïnvloeden. Onze CWO-gecertificeerde zeilinstructeurs stemmen de inhoud van de zeillessen altijd af op jouw persoonlijke doelstelling en niveau. Iedereen krijgt evenveel aandacht en begeleiding.

Afhankelijk van je instapniveau, je persoonlijke leercurve en de weersomstandigheden, kan je in 3 tot 4 dagen* je diploma CWO 1 behalen. Voor het diploma CWO 2 staat gemiddeld 6 zeildagen*. Wil je je nog verder bekwamen, dan kan je ook nog de opleiding die leidt tot diploma CWO 3 Kielboot volgen. Neem hiervoor gerust even contact met ons op. We adviseren je graag over de diverse mogelijkheden.

*Als je minder zeildagen nodig hebt, dan bereiden we in overleg met jou het lesprogramma uit naar een hoger CWO-niveau. Heb  je nog wat extra tijd nodig, dan kun je altijd tegen een gunstig tarief een lesdag bijboeken.

Wat houdt de cursus in?

Samen met je CWO-gecertificeerde instructeur en maximaal drie andere cursisten ga je het water op in een comfortabele Valk. De zeilles is een uitgebalanceerde combinatie van praktijk en theorie. Het grootste deel van de cursus zal op de boot plaatsvinden. Tussen de middag leggen we aan bij Restaurant ’t Kompas voor een lekkere lunch en aansluitend een korte theorieles.  Daarna stappen we weer aan boord en kun je het geleerde direct in de praktijk brengen.  Gedurende de dag is er veel ruimte voor jouw individuele wensen. Jouw plezier in het leren zeilen staat voor ons centraal!

We sluiten de dag af met een hapje en een drankje. Je instructeur kijkt dan ook samen met jou welke zaken nog extra aandacht of oefening nodig hebben en/of welk eventueel vervolgtraject het best bij jouw past. Aan het eind van de week ontvang je in ieder geval altijd je  CWO diploma (indien geslaagd) of een officiële CWO-vorderingsstaat.

 

Bijzonderheden:

 • ZMN Kaag is gelegen op het pittoreske Kaageiland en heeft een restaurant met terras aan het water.
 • De cursus is inclusief ontvangst met koffie en thee, een goed verzorgde lunch en een hapje en een drankje aan het einde van iedere cursusdag.
 • U krijgt met maximaal 3 andere cursisten zeilles.
 • Onze CWO-gecertificeerde zeilinstructeurs zijn zeer ervaren en hebben een gemiddelde leeftijd van 35 jaar.
 • U gaat altijd naar huis met een CWO-diploma of officiële CWO-vorderingenstaat.
 • Een cursusdag duurt van 10.00 uur tot 17.00 uur.
 • De cursus gaat door bij 2 of meer inschrijvingen.
 • De vermelde prijs is per persoon.
Code Omschrijving Prijs  
Helaas, voor deze cursus zijn geen datums meer beschikbaar.
 
   

Lang weekend van vrijdag t/m zondag

Voor wie?

Deze cursus is ideaal als je door-de-weeks weinig tijd hebt en toch in één weekend je diploma CWO 1 wilt halen en/of het CWO 2 of 3 trainingsprogramma wilt volgen. De lang-weekendcursus is ook zeer geschikt als je al wat zeilervaring hebt, maar samen met één van onze CWO-gecertificeerde instructeurs eens wilt kijken welke vaardigheden je eventueel nog beter onder de knie wilt krijgen. Of je nu een beginnend of gevorderde zeiler bent, of je doel op CWO 1, 2 of hoger ligt: je zit altijd met maximaal 3 andere cursisten aan boord met een vergelijkbaar vaardigheidsniveau. Soms zal je een mede-cursist aan boord hebben met een hoger/lager niveau, omdat we gemerkt hebben dat dit de individuele leercurve positief kan beïnvloeden. Onze CWO-gecertificeerde zeilinstructeurs stemmen de inhoud van de zeillessen altijd af op jouw persoonlijke doelstelling en niveau. Iedereen krijgt evenveel aandacht en begeleiding.

Afhankelijk van je instapniveau, je persoonlijke leercurve en de weersomstandigheden, kan je in 3 tot 4 dagen* je diploma CWO 1 behalen. Voor het diploma CWO 2 staat gemiddeld 6 zeildagen*. Wil je je nog verder bekwamen, dan kan je ook nog de opleiding die leidt tot diploma CWO 3 Kielboot volgen. Neem hiervoor gerust even contact met ons op. We adviseren je graag over de diverse mogelijkheden.

*Als je minder zeildagen nodig hebt, dan bereiden we in overleg met jou het lesprogramma uit naar een hoger CWO-niveau. Heb je nog wat extra tijd nodig, dan kun je altijd tegen een gunstig tarief een lesdag bijboeken.

Wat houdt de cursus in?

Samen met je CWO-gecertificeerde instructeur en maximaal drie andere cursisten ga je het water op in een comfortabele Valk. De zeilles is een uitgebalanceerde combinatie van praktijk en theorie. Het grootste deel van de cursus zal op de boot plaatsvinden. Tussen de middag leggen we aan bij Restaurant ’t Kompas voor een lekkere lunch en aansluitend een korte theorieles. Daarna stappen we weer aan boord en kun je het geleerde direct in de praktijk brengen. Gedurende de dag is er veel ruimte voor jouw individuele wensen. Jouw plezier in het leren zeilen staat voor ons centraal! We sluiten de dag af met een hapje en een drankje. Je instructeur kijkt dan ook samen met jou welke zaken nog extra aandacht of oefening nodig hebben en/of welk eventueel vervolgtraject het best bij jouw past. Aan het eind van het weekend ontvang je in ieder geval altijd je CWO diploma (indien geslaagd) of een officiële CWO-vorderingsstaat.

 

Bijzonderheden:

 • ZMN Kaag is gelegen op het pittoreske Kaageiland en heeft een restaurant met terras aan het water.
 • De cursus is inclusief ontvangst met koffie en thee, een goed verzorgde lunch en een hapje en een drankje aan het einde van iedere cursusdag.
 • U krijgt met maximaal 3 andere cursisten zeilles.
 • Onze CWO-gecertificeerde zeilinstructeurs zijn zeer ervaren en hebben een gemiddelde leeftijd van 35 jaar.
 • U gaat altijd naar huis met een CWO-diploma of officiële CWO-vorderingenstaat.
 • Een cursusdag duurt van 10.00 uur tot 17.00 uur.
 • Bij cursus gaat door bij 2 of meer inschrijvingen.
 • De vermelde prijzen zijn per persoon.
Code Omschrijving Prijs  
Helaas, voor deze cursus zijn geen datums meer beschikbaar.
 
   
Code Omschrijving Prijs  
Helaas, voor deze cursus zijn geen datums meer beschikbaar.
 
   

Flexibel CWO cursuspakket

Voor wie?

Wil je één of meerdere CWO-diploma’s behalen, maar lukt het je niet om je privé-agenda af te stemmen op onze reguliere cursusaanbod? Dan is deze flexibele cursus een juiste keuze.

Wil je gewoon beter leren zeilen, de puntjes nog eens op de “i” zetten of is een diploma behalen voor jou geen doel op zich? Ook dan is de flexibele cursus voor jou zeer geschikt. Onze CWO-gecertificeerde instructeurs stemmen de inhoud van de zeillessen namelijk altijd af op jouw persoonlijke  doelstelling en niveau. Of je nu een beginnend of gevorderde zeiler bent,  of je doel op CWO 1, 2, 3 of hoger ligt: je zit altijd met maximaal 3 andere cursisten aan boord met een vergelijkbaar vaardigheidsniveau. Soms zal je een mede-cursist aan boord hebben met een hoger/lager niveau, omdat we gemerkt hebben dat dit de individuele leercurve positief kan beïnvloeden. Iedereen krijgt evenveel aandacht en begeleiding.

Hoe werkt het?

Via onderstaand cursusaanbod, kun je zoveel losse dagen boeken als je wilt. Dit maakt het mogelijk om de lesdagen zelf af te stemmen op je persoonlijke agenda. Je kiest het aantal dagen dat je zeilles wilt en klikt de gewenste data aan, waardoor deze in je winkelmandje verschijnen. Wil je een bepaalde lesdag voor meerdere personen boeken, dan kan je dit ook in het winkelmandje aangeven.

Voor een lesdag betaal je slechts 95,- euro. Dit is altijd inclusief koffie of thee, een goed verzorgde lunch en een hapje en een drankje aan het einde van de dag

Zodra je 3 dagen of meer boekt, krijg je 10,- euro korting op de totaalprijs.
Bij een boeking van 6 dagen of meer, loop deze korting al op tot 25,- euro.
Voor boekingen van 10 dagen of meer, is de korting zelfs 55,- euro.

Heb je een voorkeur voor lessen op doordeweekse dagen? Wanneer je voor 2 of meer personen wilt boeken, is dit meestal ook mogelijk. Bel of mail ons dan gerust even, we denken graag met je mee!

Hoeveel dagen heb ik nodig?

CWO 1

Een 3-daagse flexibele cursus is een ideale start voor de beginnende zeiler om je diploma CWO 1 kielboot te behalen. Ruim 80% van onze cursisten heeft, afhankelijk van je ervaring, eigen leercurve en de weersomstandigheden, voldoende aan deze 3-daagse cursus voor het behalen van het diploma CWO 1 Kielboot. En mocht je toevallig een extra lesdag nodig hebben, dan kan je die er tegen een gunstig tarief gewoon achteraf nog bijboeken.

 

CWO 2

Een 6-daagse flexibele cursus is de juiste keuze als je al in het bezit bent van diploma CWO 1 en je nog beter wilt leren zeilen. Ruim 80% van onze cursisten heeft, afhankelijk van je ervaring, eigen leercurve en de weersomstandigheden, voldoende aan deze 6-daagse cursus voor het behalen van het diploma CWO 2 Kielboot

 

CWO 1+2

Wil je de beide diploma’s CWO 1 & CWO 2 Kielboot gecombineerd halen? In 10 dagen word je van beginnend zeiler  klaargestoomd tot schipper kielboot en kan je onder gunstige weersomstandigheden veilig en zelfstandig het water op.

 

CWO 3

Wil je je nog verder bekwamen, dan kan je ook nog de opleiding die leidt tot diploma CWO 3 Kielboot volgen. Het behalen van je diploma CWO 3 Kielboot is erg afhankelijk van je ervaring, eigen leercurve en de weersomstandigheden. Deze opleiding wordt in gemiddeld 8 zeildagen afgerond. Onze ervaring is dat we halverwege deze cursus een betrouwbare inschatting kunnen maken of 8 trainingsdagen voor jou voldoende zijn voor het behalen van je diploma CWO 3 Kielboot. We zullen uiteraard dagelijks de voortgang en eventuele aandachtspunten met je bespreken.  Je kan op elke moment instappen of een doorstart maken. Neem hiervoor gerust even contact met ons op. We adviseren je graag over een persoonlijk traject!

 

Bijzonderheden:

 • ZMN Kaag is gelegen op het pittoreske Kaageiland en heeft een restaurant met terras aan het water.
 • De cursus is inclusief ontvangst met koffie en thee, een goed verzorgde lunch en een hapje en een drankje aan het einde van iedere cursusdag.
 • U krijgt met maximaal 3 andere cursisten zeilles.
 • Onze CWO-gecertificeerde zeilinstructeurs zijn zeer ervaren en hebben een gemiddelde leeftijd van 35 jaar.
 • U gaat altijd naar huis met een CWO-diploma of officiële CWO-vorderingenstaat.
 • Een cursusdag duurt van 10.00 uur tot 17.00 uur.
 • De cursus gaat door bij 2 of meer inschrijvingen.
 • De vermelde prijs is per persoon.
Code Omschrijving Prijs  
Helaas, voor deze cursus zijn geen datums meer beschikbaar.
 
   

Privéles

Voor wie?

Wil je in een één op één setting leren zeilen? Of juist samen met familie of vrienden in één boot het water op? Dan is de privéles een goede optie. Je hebt dan de boot en je eigen CWO-gecertificeerde instructeur de hele dag tot je beschikking. De privéles is ook zeer geschikt als je gewoon een gezellig dagje op het water wilt zijn en het behalen van een diploma voor jou en je gezelschap niet een doel op zich is. Natuurlijk kan je je ook lekker ‘laten zeilen’, je hebt immers je eigen privé-instructeur tot je beschikking….. Kortom, of je nu kiest voor het volgen van een CWO-opleidingsprogramma of een eigen invulling aan de dag wilt geven: de privéles is geheel flexibel aan jouw wensen aan te passen!

Hoe werkt het?

Via ons cursusaanbod kan je direct één of meerdere privélessen boeken voor jezelf en/of maximaal 3 andere personen. Zodra je boeking bij ons binnen komt, nemen wij contact met je op. Aan de hand van jouw wensen stellen we samen een persoonlijk programma op. Uiteraard kan je ons ook eerst even mailen of bellen om je wensen of vragen met ons te bespreken.

Wat houdt de cursus in?

Voorafgaand aan de privéles heb je al samen met je instructeur de inhoud van de dag besproken. De zeilcursus wordt geheel aangepast aan het niveau en de wensen van jou en je gezelschap. Samen met je CWO-gecertificeerde instructeur en maximaal drie anderen ga je het water op in een comfortabele Valk. De zeilles is een uitgebalanceerde combinatie van praktijk en theorie. Het grootste deel van de cursus zal op de boot plaatsvinden. Tussen de middag leggen we aan bij Restaurant ’t Kompas voor een lekkere lunch* en -indien je het CWO-opleidingsprogramma volgt- aansluitend een korte theorieles. Daarna stappen we weer aan boord en kun je het geleerde direct in de praktijk brengen. Gedurende de dag is er veel ruimte voor jouw individuele wensen. Jouw plezier in het leren zeilen staat voor ons centraal! We sluiten de dag af met een hapje en een drankje*. Je instructeur kijkt dan ook samen met jou welke zaken nog extra aandacht of oefening nodig hebben en/of welk eventueel vervolgtraject het best bij jouw past. Aan het eind van de dag(en) ontvang je in ieder geval altijd je CWO diploma (indien geslaagd) of een officiële CWO-vorderingsstaat.

*indien je een privéles zonder cateringpakket boekt, vervalt de lunch en het afsluitende drankje. Uiteraard kun je ook op de dag zelf alsnog op eigen kosten een lunchlocatie aan het programma toevoegen.

 

Bijzonderheden:

 • ZMN Kaag is gelegen op het pittoreske Kaageiland en heeft een restaurant met terras aan het water.
 • Ontvangst in de prachtige haven van botenverhuur Dieper-Zicht, gelegen direct naast de zeilschool.
 • De cursus is inclusief ontvangst met koffie en thee, een goed verzorgde lunch en een hapje en een drankje aan het einde van de dag in restaurant 't Kompas (bij boeking inclusief catering).
 • Onze CWO-gecertificeerde zeilinstructeurs zijn zeer ervaren en hebben een gemiddelde leeftijd van 35 jaar.
 • U gaat altijd naar huis met een CWO-diploma of officiële CWO-vorderingenstaat.
 • Een cursusdag duurt van 10.00 uur tot 17.00 uur. Ontvangst vanaf 9:45 uur.
 • De vermelde prijs is per boot, inclusief instructeur.
CodeOmschrijvingPrijs 
KPR001 dag privéles voor een tot vier personen, exclusief lunch€ 239,00
KPR011 dag privéles voor een persoon, inclusief lunch€ 259,00
KPR021 dag privéles voor twee personen, inclusief lunch€ 279,00
KPR031 dag privéles voor drie personen, inclusief lunch€ 299,00
KPR041 dag privéles voor vier personen, inclusief lunch€ 319,00
 

Weekend (zaterdag en zondag)

Voor wie?

Wil je in één weekend een flinke start of doorstart maken voor het behalen van je diploma CWO 1, 2 of 3? Dan is de weekend cursus een juiste keuze. Maar ook als je eerst eens wat uitgebreider kennis wilt maken met de zeilsport en met onze zeilschool, is de weekend cursus geschikt. We nodigen je graag uit om de sfeer te proeven en te ervaren hoe het voelt om “de wind in de zeilen te hebben”. De weekendcursus is ook zeer geschikt als je al wat zeilervaring hebt, maar samen met één van onze CWO-gecertificeerde instructeurs nog eens wilt kijken welke vaardigheden je eventueel nog beter onder de knie wilt krijgen. Of je nu een beginnend of gevorderde zeiler bent, of je doel op CWO 1, 2, 3 of hoger ligt: je zit altijd met maximaal 3 andere cursisten aan boord met een vergelijkbaar vaardigheidsniveau. Soms zal je een mede-cursist aan boord hebben met een hoger/lager niveau, omdat we gemerkt hebben dat dit de individuele leercurve positief kan beïnvloeden. Onze CWO-gecertificeerde zeilinstructeurs stemmen de inhoud van de zeillessen altijd af op jouw persoonlijke doelstelling en niveau. Iedereen krijgt evenveel aandacht en begeleiding.

Afhankelijk van je instapniveau, je persoonlijke leercurve en de weersomstandigheden, kan je in 3 tot 4 dagen* je diploma CWO 1 behalen. Voor het diploma CWO 2 staat gemiddeld 6 zeildagen*. Wil je je nog verder bekwamen, dan kan je ook nog de opleiding die leidt tot diploma CWO 3 Kielboot volgen. Het is uiteraard ook mogelijk om meerdere weekenden te boeken. Je kan op elke moment instappen of een doorstart maken. Neem hiervoor gerust even contact met ons op. We adviseren je graag over een persoonlijk vervolgtraject!

*Als je minder zeildagen nodig hebt, dan bereiden we in overleg met jou het lesprogramma uit naar een hoger CWO-niveau. Heb je nog wat extra tijd nodig, dan kun je altijd tegen een gunstig tarief een lesdag bijboeken.

Wat houdt de cursus in?

Samen met je CWO-gecertificeerde instructeur en maximaal drie andere cursisten ga je het water op in een comfortabele Valk. De zeilles is een uitgebalanceerde combinatie van praktijk en theorie. Het grootste deel van de cursus zal op de boot plaatsvinden. Tussen de middag leggen we aan bij Restaurant ’t Kompas voor een lekkere lunch en aansluitend een korte theorieles. Daarna stappen we weer aan boord en kun je het geleerde direct in de praktijk brengen. Gedurende de dag is er veel ruimte voor jouw individuele wensen. Jouw plezier in het leren zeilen staat voor ons centraal! We sluiten de dag af met een hapje en een drankje. Je instructeur kijkt dan ook samen met jou welke zaken nog extra aandacht of oefening nodig hebben en/of welk eventueel vervolgtraject het best bij jouw past. Aan het eind van het weekend ontvang je in ieder geval altijd je CWO diploma (indien geslaagd) of een officiële CWO-vorderingsstaat, waarmee je een stevige basis hebt gelegd voor je eventuele verdere zeilcarrière!

 

Bijzonderheden:

 • ZMN Kaag is gelegen op het pittoreske Kaageiland en heeft een restaurant met terras aan het water.
 • De cursus is inclusief ontvangst met koffie en thee, een goed verzorgde lunch en een hapje en een drankje aan het einde van iedere cursusdag.
 • U krijgt met maximaal 3 andere cursisten zeilles.
 • Onze CWO-gecertificeerde zeilinstructeurs zijn zeer ervaren en hebben een gemiddelde leeftijd van 35 jaar.
 • U gaat altijd naar huis met een CWO-diploma of officiële CWO-vorderingenstaat.
 • Een cursusdag duurt van 10.00 uur tot 17.00 uur.
 • De cursus gaat door bij 2 of meer inschrijvingen.
 • De vermelde prijs is per persoon.
Code Omschrijving Prijs  
Helaas, voor deze cursus zijn geen datums meer beschikbaar.