Winkelmandje Homepage

Zeilboeken

Wij hebben voor u een selectie gemaakt van goede zeilboeken. Het is niet verplicht om voor de zeilcursus een boek aan te schaffen. Veel van ons lesmateriaal bieden wij gratis aan op onze website. Door op "meer info" te klikken kunt u de boeken eventueel direct nieuw of tweedehands bestellen via de website van Bol.com.

 

   
Het Kleine Zeilbook
Het kleine zeilboek
Door: J. Peter Hoefnagels

Dit boek is een korte versie van het zeilboek (zie beneden) speciaal gemaakt voor de niveaus 1 en 2 van ons CWO kielbootprogramma. Kortom, een zeer goede theoretische aanvulling op het lesmateriaal van Zeilschool Midden Nederland.

Meer info
   
Het zeilboek
Het zeilboek
De nieuwe leidraad voor zeilers
Door: J. Peter Hoefnagels
Al jaren het standaardwerk en studieboek voor kielbootzeilers. Een echte aanrader voor alle cursisten van niveau KB1 t/m KB3. Dit 400 pagina's tellende boek hoort thuis in de boekenkast van iedere zeiler.
Meer info
   
Zeilen van beginner tot gevorderde
Zeilen van beginner tot gevorderde
Door: Karel Heijnen & Peter Tolsma
Ook dit boek is een klasieker. Sinds 1981 zijn de schetsen van de manoeuvres niet meer gewijzigd en dat hoeft ook niet. In vergelijking met "Het Zeilboek" van Hoefnagels is dit meer een leesboek waarin je constant uitegdaagd wordt om de achtergronden van het zeilen te willen begrijpen. Een echte aanrader voor de kielbootzeiler en een uitstekend boek om mee te nemen op vakantie.
Meer info