Winkelmandje Homepage

Kielboot II (CWO)

Kielboot II (CWO): de stap naar zelfstandig varen

Na het behalen van het Kielboot I-diploma, leert u bij de cursus voor Kielboot II om zelfstandig te gaan varen en het aansturen van uw bemanning: u leert nog meer manoeuvres (bijvoorbeeld man-over-boord, opkruisen en aankomen aan hoger wal) en u oefent in het veilig varen met de zeilboot en uw bemanning. Natuurlijk leert u ook de nodige theorie: de vaarregels op het water, knopen & steken en veiligheid rondom de boot.

Hebt u het diploma Kielboot II behaald, dan kunt u onder normale omstandigheden (normale windkracht, overzichtelijk vaarwater en een boot die u kent) zelfstandig varen op de Nederlandse binnenwateren. Het diploma wordt door steeds meer bootverhuurders gevraagd voordat u een boot kunt huren.

Het diploma CWO Kielboot I wordt door meer dan 80% van onze cursisten in 3 tot 4 zeildagen gehaald. Het diploma CWO Kielboot II wordt door meer dan 80% van onze cursisten in 4 tot 5 zeildagen gehaald (na het behalen van CWO Kielboot I). Beide zijn uiteraard afhankelijk van het weer, uw ervaring en uw eigen leercurve. U kunt voor deze cursus naar eigen wens kiezen voor losse dagen, weekenden of een midweek. Kijkt u daarvoor bij het cursusaanbod.

Foto Zeilschool Loosdrecht