Winkelmandje Homepage

Kennismaken met ZMN Kaag of opfrissen

Voor wie?

De OPSTAP-dag is voor de beginnende zeiler de ideale manier om kennis te maken met het zeilen en met onze zeilschool.
De gevorderde zeiler kan de OPSTAP-dag gebruiken om zijn zeilvaardigheid weer op te frissen.

Wat houdt de cursus in?

Tijdens de OPSTAP-dag laten we je als beginnend zeiler kennismaken met de eerste beginselen van het zeilen, zodat je aan het eind van de dag weet hoe het voelt om zeilen te hijsen, schoten te bedienen en aan het roer te zitten. Als meer ervaren zeiler is de  opstap-dag uitermate geschikt om weer feeling te krijgen met de zeilboot óf om erachter te komen waar je de komende tijd samen met je instructeur aan wilt werken. Zo kan je straks weer optimaal van het zeilen genieten!

Samen met je CWO-gecertificeerde instructeur en maximaal drie andere cursisten ga je het water op in een comfortabele Valk. Tussen de middag leggen we aan bij Restaurant ’t Kompas voor een lekkere lunch waarna we weer aan boord stappen voor nog een paar uurtjes zeilplezier. Gedurende de dag is er veel ruimte voor jouw individuele wensen en uiteraard laat de instructeur de inhoud van de dag aansluiten op jouw niveau en dat van je mede-cursisten. We sluiten de dag af met een hapje en een drankje. Je instructeur kan dan ook samen met jou kijken welk  eventueel vervolgtraject het best bij jouw niveau past. Je ontvangt in ieder geval het ‘OPSTAP-certificaat. Ben je een beginnend zeiler, dan is het certificaat meteen je opstap is naar een CWO-Kielboot 1 diploma!

Wanneer kan ik kennismaken met de zeilschool of mijn vaardigheid opfrissen?

De kennismakingscursussen worden gegeven op zaterdag en zondag.

Overige mogelijkheden

Heb je als beginnend zeiler als doel om het diploma CWO1 Kielboot te gaan halen? Of wil je als meer ervaren zeiler de fijne kneepjes van het zeilen nog beter onder de knie krijgen? Je instructeur kijkt aan het eind van de OPSTAP-dag samen met jou welk vervolgtraject het beste bij jouw niveau past. Je ontvangt in ieder geval het ‘OPSTAP-certificaat', waarmee je met korting een vervolgcursus kan boeken. 

Tijdens een 3-daagse zaterdag- of zondagcursus, een lang weekend of een midweekcursus kun je dit doel bereiken!