Winkelmandje Homepage

ZMN Kaag: CWO 3 behalen

CWO 3 Kielboot: Zelfstandig varen!

 

Voor wie?

De CWO 3 opleiding is bedoeld voor de gevorderde zeiler die in het bezit is van het diploma CWO 2. Na deze opleiding kun je als zelfstandig schipper je bemanning aansturen en tot en met windkracht 6 Beaufort en onder gemiddelde omstandigheden het water op.

 

Wat houdt de cursus in?

Samen met je instructeur ga je dieper in op de diverse (basis-)zeilmanoeuvres: aankomen aan hogerwal én lagerwal, ankeren, loskomen van de grond, optimale zeilvoering en natuurlijk de algehele veiligheid aan boord. Daarnaast is er veel aandacht voor het effectief kunnen aansturen van je bemanning. Aspecten die uitgebreid aan bod komen zijn: het maken van een vaarplan, duidelijke communicatie, uitvoering en controleren van je eigen vaardigheid en die van je bemanning. Tenslotte wordt er zowel in de praktijk als in de theorielessen getraind voor het CWO 3 theorie-examen.

 

Na het met goed gevolg afleggen van het theorie- en praktijkexamen ontvang je het diploma CWO 3 Kielboot. Hiermee kun tot en met windkracht 6 Beaufort, overzichtelijk vaarwater en een voor jou bekende zeilboot zelfstandig varen op de Nederlandse binnenwateren. Je bent een bekwaam schipper en kan zelfstandig het water op! Bootverhuurders vragen ook steeds vaker naar dit officieel erkende diploma. Het is zowel voor hen (maar zeker ook voor jou) de garantie dat je veilig en dus ook met plezier het water op kan.

 

Welke cursus past bij jou?

Als je al in het bezit bent van diploma CWO 2 Kielboot, kan je direct doorstromen naar de opleiding CWO 3. Deze cursus is een zgn. ‘cursus op maat’: de inhoud en duur van de cursus wordt afgestemd op jouw persoonlijke ontwikkelingscurve en de tijd die je al op het water hebt doorgebracht na het behalen van je diploma CWO 2. Gemiddeld genomen moet je rekening houden met 8 trainingsdagen. Er zijn diverse mogelijkheden om je diploma CWO 3 Kielboot te halen. Kijk voor het complete overzicht bij ons CURSUSAANBOD, of neem voor deze cursus op maat direct persoonlijk contact met ons op. We denken graag met je mee!

 

Extra informatie

Als zeilschool zijn we aangesloten bij de Commissie Watersportopleidingen (CWO). Deze stichting heeft als doel om een uniforme diplomalijn te handhaven voor alle vaaropleidingen in Nederland. We werken dus via de richtlijnen van de CWO en u kunt bij ons de landelijk erkende CWO diploma’s behalen.