Winkelmandje Homepage

ZMN Kaag: CWO 2

CWO 2 Kielboot: op weg naar zelfstandig varen!


Voor wie?

Eenmaal in het bezit van je CWO 1 Kielboot diploma, wil je waarschijnlijk ook zelfstandig gaan varen en leren hoe je je bemanning kan aansturen. Het CWO 2 Kielboot diploma staat hiervoor garant.

 

Wat houdt de cursus in?

Tijdens deze opleiding leer je de boot nog beter kennen en komen ook nieuwe manoeuvres aan bod, zoals o.a. man-over-boord, opkruisen, aankomen aan hoger wal. Ook oefenen we de specifieke manoeuvres die nodig kunnen zijn om comfortabel op de Kagerplassen te kunnen varen en om weer veilig in de haven te kunnen aanmeren. Ook besteden we zowel aan boord als tijdens de theorielessen ruim aandacht aan de vaarregels, knopen en steken en uiteraard de veiligheid aan boord van jou en je bemanning.

Als je het diploma CWO 2 Kielboot eenmaal op zak hebt, dan kun je bij normale windkracht, overzichtelijk vaarwater en een voor jou bekende zeilboot zelfstandig varen op de Nederlandse binnenwateren. Bootverhuurders vragen ook steeds vaker naar dit officieel erkende diploma. Het is zowel voor hen (maar zeker ook voor jou) de garantie dat je veilig en dus ook met plezier het water op kan.

 

Welke cursus past bij jou?

Cursisten die al in het bezit zijn van het diploma CWO1, behalen bij ons in ruim 80% van de gevallen het diploma CWO 2 Kielboot in 5 tot 6 zeildagen. E.e.a. is afhankelijk van je ervaring, leercurve en het weer. Mocht je onverhoopt wat meer tijd nodig hebben, dan is het altijd mogelijk om tegen een gunstig tarief een extra lesdag te boeken.  Er zijn diverse mogelijkheden om je diploma CWO 2 Kielboot diploma te halen. Kijk voor het complete overzicht bij ons CURSUSAANBOD.

Naast het volgen van een losse cursus kun je ook een combinatie cursus CWO 1 & CWO 2 boeken. Voor je het weet zeil je dan zelf als schipper over de plassen!

 

Extra informatie

Als zeilschool zijn we aangesloten bij de Commissie Watersportopleidingen (CWO). Deze stichting heeft als doel om een uniforme diplomalijn te handhaven voor alle vaaropleidingen in Nederland. We werken dus via de richtlijnen van de CWO en je kunt bij ons de landelijk erkende CWO diploma’s behalen.