Winkelmandje Homepage

ZMN Kaag: CWO 1

CWO 1 Kielboot: de start van je zeilavonturen!


Voor wie?

De CWO 1 opleiding is bedoeld voor de beginnende zeiler. Dus voor iedereen die zeer weinig tot geen zeilervaring heeft.

 

Wat houdt de cursus in?

Om optimaal te kunnen genieten van het zeilen is enige basiskennis onontbeerlijk. De cursus CWO 1  biedt je de mogelijkheid om deze kennis op een ontspannen en plezierige manier eigen te maken. Het bedienen van de zeilen, de verschillende koersen en zeilstanden, de werking van het roer, overstag gaan en natuurlijk ook het aanmeren van de boot. Na het volgen van deze cursus weet je hoe dit moet en kan je als volwaardig “fokkemaatje” de schipper helpen en kan zowel jij als je bemanning veilig en comfortabel aan boord  genieten van het spel van wind en weer!

 

Wanneer kan ik mijn CWO 1 diploma halen?

Gemiddeld genomen maakt meer dan 80% van onze cursisten zich de beginselen van het zeilen eigen in 3 a 4 cursusdagen, e.e.a. afhankelijk van je ervaring, leercurve en het weer. Mocht je onverhoopt wat meer tijd nodig hebben, dan is het altijd mogelijk om tegen een gunstig tarief een extra lesdag te boeken.  Er zijn diverse mogelijkheden om je diploma CWO 1 Kielboot te halen. Kijk voor het complete overzicht bij ons CURSUSAANBOD.

Wil je in de toekomst geheel zelfstandig het water op en bijvoorbeeld zelf een zeilboot kunnen huren? Dan adviseren we je om ook je diploma CWO 2 Kielboot te halen. Naast het volgen van een losse cursus je hiervoor ook een combinatie cursus CWO 1 & CWO 2 boeken. Voor je het weet zeil je dan zelf als schipper over de plassen!

 

Bijzonderheden

 

  • ZMN Kaag is gelegen op het pittoreske Kaageiland en heeft een restaurant met terras aan het water.
  • Ontvangst in de prachtige haven van botenverhuur Dieper-Zicht, gelegen direct naast de zeilschool.
  • Alle cursusdagen zijn inclusief ontvangst met koffie en thee, een goed verzorgde lunch in Restaurant ’t Kompas en een hapje en drankje aan het eind van de dag.
  • Je krijgt met maximaal 3 andere cursisten zeilles.
  • Onze CWO-gecertificeerde zeilinstructeurs zijn zeer ervaren en hebben een gemiddelde leeftijd van 35 jaar.
  • Je ontvangt altijd een ´OPSTAP-certificaat' (dat korting geeft op een eventuele vervolgcursus) of een CWO-diploma of officiële CWO-vorderingsstaat.
  • De OPSTAP-dag duurt van 10:00 tot 17:00 uur. Ontvangst vanaf 09:45 uur.
  • De OPSTAP-dag gaat door bij 2 of meer inschrijvingen.
  • De vermelde prijs is per persoon.
  • 10% VROEGBOEKKORTING BIJ BOEKINGEN VÓÓR 1 APRIL 2017!

 

Extra informatie

Als zeilschool zijn we aangesloten bij de Commissie Watersportopleidingen (CWO). Deze stichting heeft als doel om een uniforme diplomalijn te handhaven voor alle vaaropleidingen in Nederland. We werken dus via de richtlijnen van de CWO en u kunt bij ons de landelijk erkende CWO diploma’s behalen.